Повідомлення про результати проведення анкетного опитування користувачів статистичної інформації зі статистики споживчих цін

 

Головним управлінням статистики у Рівненській області проведено анкетне опитування користувачів статистичної інформації зі статистики споживчих цін з метою вивчення ступеня відповідності потребам та очікуванням користувачів статистичної інформації зі статистики споживчих цін та визначення оцінки їх якості.

Анкетне опитування проводилося шляхом:

         надсилання анкети із супровідним листом на електронні адреси користувачів, які залучалися до анкетного опитування;

         надання анкети відвідувачам, що звертались безпосередньо до відповідального виконавця з метою отримання статистичної інформації по споживчих цінах;

         розміщення анкети на офіційному веб-сайті Головного управління статистики.

Анкетне опитування користувачів проводилось відділом статистики цін з 1 по 31 липня 2014року.

За результатами проведеної роботи було отримано 36 заповнених анкет.

Відомості щодо складу користувачів статистичної інформації, які виявили бажання взяти участь в проведенні анкетного опитування, за відповідними ознаками наведені нижче:

         за статтю: жінки - 61,1%, чоловіки – 38,9%;

         за віком: від 18-29 років –16,7%, від 30-54 років –66,7%, старші 55 років –16,6%;

         за освітою: повна загальна середня – 5,6%, неповна вища – 5,6%, базова вища – 8,3%, повна вища – 80,5%;

         за сферою діяльності: органи державної влади – 27,7%, громадські організації – 5,6%, сфера наукової діяльності, освіти – 16,7%, сфера бізнесу – 27,8%, фінансова (банківська) діяльність – 5,6%, навчання – 8,3%, інше – 8,3%.

           

Результати наданих користувачами відповідей на запропоновані питання анкети (у % до загальної кількості опитаних користувачів) наведені нижче:

 

1.1 Статистична інформація зі статистики споживчих цін, яку Ви використовуєте у Вашій діяльності є:?

        основною – 16,7%;

        важливою складовою – 55,6%;

        додатковою інформацією – 19,4%;

        складно відповісти – 8,3%.

1.2 Вкажіть, будь ласка, як Ви отримуєте необхідну інформацію зі статистики споживчих цін? (виберіть одну або декілька відповідей)

        на паперових носіях (бюлетені, збірники, тощо) – 27,1%;

        відповідь на запит – 12,5%;

        електронними засобами (електронна пошта, Інтернет) – 43,7%;

        веб-сайт Головного управління статистики у Рівненській області – 12,5%;

        через засоби масової інформації – 4,2%;

        інше (вкажіть, будь ласка) – 0%.

1.3 Прокоментуйте, будь ласка, чи відповідають Вашим потребам терміни поширення статистичної інформації зі статистики споживчих цін

        цілком задовільняє – 41,7%;

        частково задовільняє – 38,9%;

        не задовільняє (прокоментуйте) – 11,1%;

в тому числі:

·         надавати дані раніше – 2,8%;

        складно відповісти – 8,3%.

1.4 Вкажіть, будь ласка, з якою метою Ви найчастіше використовуєте інформацію зі статистики споживчих цін? (виберіть одну або декілька відповідей)

        вивчення ситуації на споживчому ринку країни –10,6%;

        вивчення ситуації на споживчому ринку Рівненської області – 40,4%;

        розроблення концепцій, стратегій, програм, прогнозів, нормативно- законодавчих актів,

        інших      документів – 12,8%;

        аналіз і прогноз цінових процесів – 10,6%;

        індексація грошових доходів населення – 6,4%;

        здійснення міжнародних порівнянь – 0%;

        наукові дослідження у споживчій сфері – 6,4%;

        інше (вкажіть, будь-ласка) – 12,8%;

в тому числі:

·       закупівля продуктів харчування – 6,4%;

·       реалізація продукції згідно статистичних цін – 2,2%;

·       доведення інформації до бюджетних установ і організацій – 2,1%;

·       відшкодування коштів потерпілим відповідно до законодавства –2,1%.

1.5 Вкажіть, будь ласка, яку інформацію зі статистики споживчих цін Ви використовуєте в своїй роботі?

        середні ціни на окремі продовольчі товари – 55,5%;

        середні ціни на окремі непродовольчі товари – 9,3%;

        середні ціни (тарифи) на окремі види послуг – 9,3%;

        індекси споживчих цін на окремі групи товарів та послуг за звітний місяць до попереднього місяця – 11,1%;

        індекси споживчих цін на окремі групи товарів та послуг за звітний місяць до грудня попереднього року – 3,7%;

        індекси роздрібних цін на споживчі товари – 11,1%.

1.6 Як часто Ви використовуєте веб-сайт Головного управління статистики у Рівненській області для отримання інформації зі статистики споживчих цін?

        постійно –8,3%;

        періодично –41,7%;

        майже не використовую – 22,2%;

        взагалі не використовую – 27,8%.

1.7 Чи використовуєте Ви інформацію зі статистики споживчих цін, яку розміщено на веб-сайті Головного управління статистики у Рівненській області в розділі «Експрес-випуски», «Прес-випуски», «Статистична інформація»?

        так – 25%;

        ні – 75%.

1.8 Якщо Ви користуєтеся публікаціями (бюлетені, збірники, доповіді) зі статистики споживчих цін надайте оцінку якості статистичної інформації за критеріями:

Відповідність/Релевантність

        відмінно –8,3%;

        добре –69,4%;

        задовільно –5,6%;

        незадовільно – 5,6%;        

        складно відповісти –11,1%.

Точність/Надійність

        відмінно –16,7%;

        добре –66,7%;

        задовільно – 0%;

        незадовільно – 2,7%;        

        складно відповісти – 13,9%.

Своєчасність та Пунктуальність

        відмінно –19,4%;

        добре – 55,6%;

        задовільно – 5,6%;

        незадовільно – 2,7%;         

        складно відповісти – 16,7%.

Доступність та Зрозумілість/Ясність

        відмінно –27,8%;

        добре – 52,8%;

        задовільно –0%;

        незадовільно – 0%;

        складно відповісти –19,4%.

1.9 Чи зверталися Ви до Головного управління статистики  у Рівненській області з метою отримання додаткової інформації зі статистики споживчих цін?

        так – 36,1%;

        ні – 63,9%.

1.10 Як так, то дайте оцінку наданим Вам послугам?

        добра – 63,2%;

        незадовільна, потребує коректив та доопрацювань –15,8%;

        задовільна – 10,5%;

        складно відповісти – 10,5%.

1.11 Будь ласка, висловіть свою думку з приводу того, як співробітники Головного управління статистики у Рівненській області могли б поліпшити якість статистичної інформації зі статистики споживчих цін та надання послуг з отримання цієї інформації.


     Надавати інформацію раніше і більш оперативно опрацьовувати та оприлюднювати статистичну інформацію.


Коментар відділу: інформація стосовно індексів споживчих цін та середніх цін на товари (послуги) за регіоном розповсюджується не раніше офіційного опублікування Держстатом України індексу споживчих цін по Україні в цілому.


     Відправляти інформацію в електронному вигляді.


Коментар відділу: інформація стосовно індексів споживчих цін та середніх цін на товари (послуги) за регіоном відправляється електронною поштою при наявності адреси користувача.

 

 

Щиро дякуємо всім користувачам, що взяли участь в анкетному опитуванні.