Повідомлення

про результати проведення анкетного опитування

користувачів статистичної інформації з питань статистики населення

 

Метою проведення анкетного опитування користувачів статистичної інформації зі статистики населення було вивчення очікувань користувачів статистичної інформації, міри задоволення якістю статистичної інформації, забезпечення гласності й відкритості статистичної інформації зі статистики населення.

 

Анкетне опитування проводилося шляхом:

-  надання анкети відвідувачам, що звернулись безпосередньо до відповідального виконавця з метою отримання статистичної інформації;

-  розміщення анкети на офіційному веб-сайті Головного управління статистики.

 

Анкетне опитування проводилося з 01 по 30 вересня 2015 року. Опитано 10 користувачів статистичної інформації, діяльність яких пов’язана з різними сферами, а саме: 3 анкети було отримано від користувачів, що працюють в органах державної влади, 1 – у громадській організації, 1 – у сфері наукової діяльності та освіти, 5 – у інших сферах (працівники охорони здоров’я).

Серед опитаних 20% склали чоловіки, 80% – жінки. Вік 18-39 років – мали 20% опитаних користувачів, 40-59 років – 70%, 60 років і старше – 10%. Користувачі статистичної інформації з неповною вищою (середньою спеціальною) освітою становлять 20%, повною вищою – 80%.

 

Результати наданих користувачами відповідей на запропоновані в анкеті запитання розділилися таким чином (у % до загальної кількості опитаних користувачів):

1.1. Статистична інформація щодо основних показників зі статистики населення, яку Ви використовуєте у Вашій діяльності, є:

-    основою Вашої діяльності – 0%;

-    важливою складовою – 20%;

-    додатковою інформацією – 80%;

-    складно відповісти – 0%.

 

1.2. Вкажіть, будь ласка, як Ви отримуєте необхідну інформацію щодо основних показників зі статистики населення? (Допускалося декілька варіантів відповідей)

-    на паперових носіях (друковані видання) – 50%;

-    електронними засобами (електронна пошта, Інтернет, веб-сайт) – 60%;

-    відповідь на запит – 30%;

-    інше – 0%.

 

1.3. Вкажіть, будь ласка, з якою метою Ви найчастіше використовуєте інформацію зі статистики населення? (Допускалося декілька варіантів відповідей)

-    вивчення та прогнозування демографічної ситуації в області – 90%;

-    здійснення порівнянь з сусідніми областями – 30%;

-    моніторинг ситуації міграційних процесів – 0%;

-    дослідження у соціальній сфері – 0%

-    інше (вкажіть) – 0%;

-    складно відповісти – 0%.

 

1.4. Прокоментуйте, будь ласка, чи задовольняє Вас інформаційне наповнення статистичного збірника «Населення Рівненської області»?

-    цілком – 90%;

-    частково –0%;

-    не задовольняє – 0%;

-    складно відповісти – 10%.

 

1.5. Чи задовольняє Вас рівень деталізації статистичних даних, представлених в статистичному збірнику «Населення Рівненської області»

-    так – 100%;

-    ні – 0%.

 

1.6. Чи користуєтеся Ви інформацією зі статистики населення, яку розміщено на веб-сайті Головного управління статистики у Рівненській області в розділах «Експрес-випуски», «Прес-випуски», «Статистична інформація»?

-    так – 90%;

-    ні – 10%.

 

1.7.Чи є інша статистична інформація з питань статистики населення, в якій Ви маєте потребу, але яка з різних причин не публікується в статистичних продуктах?

-    так – 20% (співставлення з країнами ЄС);

-    ні – 80%.

 

Проведене анкетне опитування показало, що зміст та наповнення інформаційно-аналітичних матеріалів зі статистики населення в цілому задовольняють потреби користувачів статистичної інформації.

 

Щиро дякуємо всім користувачам, які прийняли

участь в анкетному опитуванні.